Blötdjur

Ja, inte har det blivit många knop gjorda idag. Har till och med sovit lite middag. Det hör verkligen inte till vanligheterna om man är jag. Det är höstlov och lediga dagar som är i fokus nu. Äntligen! Är dock lite lost på dagarna då vi kom hem från Danmark och Lalandia igår. För mig kändes det som söndag igår, vilket då innebär att det är måndag idag. Så chefen, jag kommer tidigast onsdag nästa vecka. Mest för kännedom...
Som vanligt innebär Lalandia dagar med massor av rörelse, aktivitet och mycket kill i magen och skratt. Och hur man än försöker att orka vara vaken och socialisera med gänget så släcks lamporna vid nio-tiden och alla sover därefter. Sex, sju timmars bad om dagen är vad kroppen (knappt) mäktar med. Men attans roligt är det! Och varje gång vi är där stöter vi på kända ansikten. Igår åkte jag till exempel förbi en av mina elever i Wild River. Det blev ett snabbt heeeeej och sedan svisch åkte jag vidare. Hahaha det är den enda vattenrutschbanan som jag kan åka snabbt i. Det finns olika kategorier av vattenrutschbanor (sedan de renoverat) som mer eller mindre är snabba. Men heter man W så kommer man ingenstans i de här så kallade snabba rutschbanorna. De andra i vårt sällskap åkte så snabbt så de blev åksjuka. Sedan när det var min tur...alltså det hände ju inget. Jag åkte och åkte och väntade på att det skulle hända något, men tillslut fick jag ta fart med armarna för att komma vidare. Och i slutet stannade jag inne i tunneln och fick gå ut. Va fan är det!? Alla andra kommer ut med en sådan fart att det stänker vatten så det står härliga till. Och ändå har jag samma åkposition som de. Underligt! Och jag testade samma två gånger. Still nothing...
Nu när barnen är stora och tillräckligt långa, kunde alla åka med på de lite mer häftiga åkattraktionerna. Detta innebar att vi knappt såg röken av barnen på hela dagar ibland. Ibland kunde en eller två komma och fråga var de andra var och när de gått kom resten och undrade var de första var. Och så var det varje dag. Märkligt egentligen att de lyckades hitta oss då vi också rörde oss runt hela tiden. Men som jag sagt tidigare, ungar har en fantastisk förmåga att fånga upp oss föräldrar på sin radar. Och lillfia, hon hängde bara på. Hon åkte också de "snabba" vattenrutschbanorna. I slutet kastade hon till och med sig själv rakt ut i bassängerna eller åkte på mage med huvudet före i en babyrutschbana. Vi har alltså nu två riktiga blötdjur i familjen. 
Vi var alla trötta när vi kom hem igår. Tyvärr har dottern dragit på sig en jobbig hosta och vaknade sent igår kväll med 40 graders feber. Idag feberfri. Skumt, men skönt att det bara var en kortis. Och jag har med tre dagars intensivt badande blivit så ren att min periorala dermatit har slagit ut ordentligt. Man tänker att det är bra med ren hud, men överdriven renlighet kan leda till just detta. Och rödvin. Och stark mat. Mög är vad det är och jag hoppas det lägger sig snart. Dels ser det inte klokt ut och sedan kliar det så jag blir lite smått tokig. Men det kunde ju varit mycket värre. Jag har åtminstone "turen" att det bara har slagit ut på ett litet område i ansiktet.
 
Ikväll är det uteträning för sonen. Känner mig inte överdrivet sugen på att stå där och titta på i detta olustiga vädret. Brrrr! Får nog hitta på något annat undertiden. Vi får se.
 
Over and out!
 
/W
 
 
 
 
 
Familj Jag Resa
0 kommentarer