Long time no see

I´m back! Det var ett tag sedan sist. Alldeles för länge sedan, men jag har verkligen inte haft någon lust att låta fingrarna löpa över tangentbordet. Nu däremot så känner jag av en viss klåda. 
Sist jag skrev var i slutet av mars och en semester kändes väldigt avlägsen, men nu sitter jag här och har redan avverkat en vecka. Hur snabbt har inte det gått!? Och än så länge visar sig vädergudarna vara barmhärtiga. Tur för dem...
Och midsommarafton var också helt okej. Lite regn på förmiddagen men sedan sken solen över oss alla. I år valde vi att sitta ute i vår loge för att ha tak över huvudet just in case. Och det blev ju skitbra om du frågar mig! Har jag en bild framför mig om hur något ska bli, blir det så. Och min bild av hur logen skulle pimpas blev nästan bättre än föreställt. 
 
Dagen innan for jag hem till mina svärföräldrar och plockade på mig en rejäl bunte med grönt för att kunna göra takdekorationerna. Haha jag är ingen expert på att göra kransar så lite snea och vinga blev de, men känslan av det gamla och rustika infann sig ändå. 
Då vi hade 18 gäster att ta hand om var det något jäktigt att stå för hela kalaset och fixa och dona, men galet roligt! Precis när gästerna började anlända sprang jag, bokstavligt talat, mellan köket och gästerna, gästerna logen, logen och köket för att få allt att klaffa i sista stund.
Tur det inte var 30-gradig värme den dagen för då hade jag troligtvis svimmat. Men fördrinken svalkade rätt bra. Jag blandade hemgjord flädersaft med en sötare cava. Det blev riktigt gott. Och läskande. Passade bra till lekarna som gästerna fick delta i.
Och maten sedan. Allt som hör till midsommar stod på bordet och lite till och som avslutning serverade jag en tårta med sex våningar som gick åt på momangen. En riktig jordgubbsdröm!
 
Då alla gäster blev kvar över natten kunde barnen fortsätta leka dagen efter. Efterhand som folket började dra sig hemåt valde en av barnens kusiner att stanna kvar. Sonen har varit igång non-stop sedan dess. Fattar inte hur han orkar, men igår gick nog luften ur honom för han var så trött och ledsen på kvällen efter att kusinen åkt hem. De har varit iväg och badat, spelat fotboll, lekt och vilat väldigt lite så det är inte konstigt att det tog stopp igår. Rätt skönt idag att bara ta dagen som den kommer. Ja förutom att dottern ska klippas i eftermiddag. Hahaha det ska bli väldigt intressant för hon har aldrig tidigare klippt sig hos en riktig hårfrisörska. Jag kan se hur hon försöker smita när saxen närmar sig... Men men, jag ska inte måla fan på väggen för det kan ju gå bra.
Jag måste också boka en tid för mitt hår börjar bli oregerligt. Jag kan inte göra någonting med det längre. Det är för långt. Så en decimeter lär behöva kapas av.
 
Men som sagt, skönt att det är semester. Vi har börjat vända på dygnet lite och frångår de dagliga rutinerna mer och mer. Nya börjar inarbetas. Och det bästa är att båda barnen sover lika länge som jag. Nu väntar vi bara in mannens semester.
 
Over and out!
/W
 
Familj Högtid Mat sommar
0 kommentarer