Sommarfest, sommardryck och sommarmat

Tredje gången gillt. Det är tredje gången vi tittar på Vaiana. Helt okej för den är väldans bra med underbar musik och härliga färger. Har haft min systerdotter här sedan i lördags. Sonen har blivit underhållen och haft något att göra hela tiden. Men de två är som syskon, råkar i luven på varandra lite då och då så man får gå emellan och medla... Sonen har blivit en riktig surfis. En långsint surfis. Hoppas det vänder snart!
 
Igår var det dags för den årliga sommarfesten med kollegorna. Oj som jag velade fram och tillbaka om huruvida jag skulle vara chaufför eller om jag och en kollega skulle ta bussen. Jag valde rätt beslut - att köra. Jag hade inte kunnat slappna av annars. Dottern är en riktig tuff nöt att knäcka på kvällarna och det är typ bara jag som kan vistas i hennes synfällt när det skymmer... Suck! Jag har själv problem med nattningarna då hon oftast inte vill sova, fast hon samtidigt vill och det hör till ovanligheterna om det går snabbare än 30 minuter att natta henne. Och vaknar hon efter att ha sovit en stund, ja då är det kört. Fullkomligt kört! Är det någon annan än jag som visar sig, då kan till och med invånarna i Tjotahejti höra henne! Men som tur är har detta, som allting annat, en övergång. 
Men festen var trevlig och det var riktigt kul att få sitta ner och prata med alla de jag pratade med. Saknar dem! Sen var det rätt så skönt att komma hem tidigt och se huset nedsläckt och tyst. Natten blev dock allt annat än tyst. 
 
Idag var det hög tid att sätta flädersaft. Brukar göra så den är klar till midsommar, men det här är i senaste rappet. Blommorna har dock inte slagit ut förrän nu nyligen så det fick bli idag. Och så gott det doftar. Älskar det! Friskt som tusan.
Häromdagen fick jag hem vårt presentkort till The Lodge som jag vann. Nu ska vi bara hitta ett passande datum så vi kan nyttja det, annars brinner det inne. Och det vill jag INTE!
Hoppas bara tösen har skärpt till sig vad gäller sovandet då någon annan får äran att natta... Men det dröjer ett tag till innan vi åker iväg så mycket kan hända.
 
Snart är det dags att förbereda lite käk inför imorgon. Har ska skalas räkor, mixas kavring och kokas ägg. Sedan ska allt förvandlas till en räkcheesecake som ska pryda morgondagens midsommarbuffé. Ja, ta mig tusan, det är midsommar redan! Så ta det lugnt där ute när ni ger er iväg på vägarna, men även inne i mataffären. Det kan gå lite hetsigt till... 
 
Ha en fin dag!
 
/W 
Familj Högtid
0 kommentarer