Valborg

Då landade vi här. Valborgsmässoafton. Känns ju helt tokigt och lite fel att det är den första maj imorgon. Första maj! Och inte någon värme i sikte. Vädret den senaste tiden har ju varit allt annat än okej! Men det kan inte bli sämre än vad det har varit...tror jag. Ena dagen vaknar man till ett vitt landskap och andra skiner solen och man kan ana våren. 
Det är ganska mysigt och fint med snö, men det är långt ifrån mysigt när man vet att maj månad är i antågande och att det inom fem minuter kommer att regna bort. 
 
Den senste veckan, eller rättare sagt veckorna, har slagit ner familjen fullkomligt. Jag har varit dålig med en ordentlig förkylning som slog ut mig i ett par dagar. Djävulskapet har inte gått över helt än och jag ska nu försöka bryta mig loss från näsdropparna. Inte helt enkelt då de ser till att jag kan andas!
Sonen drabbades av vattkoppor. Lindrigt dock. Han har haft koppor över hela kroppen, men det har knappt märkts av. Lite febrig, men attans pigg. Han har till och med lärt sig cykla under den här perioden. Fantastiskt! Jag puttade bara lite på honom och plötsligt, från ingenstans, svischade han iväg. Så jäkla häftigt!
Och mannen har drabbats av samma skit som jag. Och bara för att krydda till tillvaron lite extra, ringde förskolan igår vid middagstid och berättade detaljerat vad sonen hade åstadkommit inne på toaletten. Suck! Det var bara att köra och hämta honom. Men, tack och lov, var det nog bara något tillfälligt, för allt har varit lugnt sedan dess. Jag pallar inte mer sjukdomar nu. Nu är det liksom nog! 
 
Ikväll blir det inget tradionsenligt firande med bål och korv. Ikväll blir det boule och finmat istället. Ha ha och jag ska vara chaufför. Det du! Yngsta barnet ska agera chaufför till de (betydligt) äldre syskonen. Det ska bli trevligt och komma ut och loss från landet litta. Vi ses i storstadsvimlet kanske!
 
Bjuder på en bild från förra året. En härlig valborg med fint väder. Hoppas det blir samma ikväll för er som ska ut och elda.
 
Ciao, ciao!
 
/W
 
 
 
Familj Högtid
0 kommentarer