God fortsättning!

Ännu en jul är över. Och så fort det gick. Men vad roligt vi hade! För första gången gjorde jag det traditionsenliga gamla juladoppet (som mina föräldrar kom fram till var några 100 år gammalt) och det gick verkligen hem. Det luktade och smakade precis så som jag kommer ihåg det, vilket innebär att jag gjorde det rätt. Det här är jag uppvuxen med och det här åt vi varje julafton kl 12.00. Och så blev det i år också. Alla kom till 12 och sedan åt vi. Det har dock gått en del år sedan sist, men jag tänker nog att det här får tas vid ordentligt hädanefter.
 
Och enligt traditionen blev det Kalle Anka och hans vänner på eftermiddagen, men det är ju inget konstigt för det tittar väl alla på!? Det blev inget intensivt tittande direkt. Många satt och väntade förväntansfullt efter tomten. Skulle han komma eller inte... Med tanke på vad som låg under granen kunde man ju tro att han redan varit hos oss.
 
Jag har nog aldrig tidigare skådat en mer välfylld yta med klappar. Tomten blev lite förvånad och undrade vem som hade varit hemma hos oss när han väl kom. För han kom faktiskt. Tydligen hade barnen varit snälla ändå.
Dottern som firade sin allra första jul, sov sig igenom hela ståhejet med anländande gäster, hundskall, barnaskrik, högljudda skratt, tomtebesök, musik och dans. Jag trodde ett tag hon var sjuk, men icke. Och döm min förvåning när vi vaknade dagen efter klockan halv tio. Ungen hade inte bara sovit sig igenom hela julafton, hon sov banne mig hela natten också. Tack för det, vem jag nu ska tacka! Kanske finns det hopp om det ändå, att vi nu äntligen fått ett barn som faktiskt sover på nätterna! 
 
Så här två dagar efter börjar jag smått tröttna på det juliga. Vissa saker är redan bortplockade och får jag bestämma åker granen (det som är kvar av den...) också ut inom det snaraste. Nu blickar vi framåt och snart har vi ett helt nytt färskt år framför oss som vi ska fylla med diverse roligheter och tokigheter. Det är snart dags att ta tag i den där träningen också. Inget är fast längre. Ha ha ha mer degaktigt, som en perfekt jäst vetedeg. Nåja, med sagt så ska jag återgå till mitt chokladätande (det är ett jäkla gift!).
 
Med det så önskar jag alla en riktigt god fortsättning! 
 
/W
 
Familj Högtid
0 kommentarer