"Som flugor kring hundskit"

Vi överlevde! Vi kom dit, genomled trängseln och vi kom hem. Vi överlevde! Min systerdotter som har lärt sig något samhällsviktigt den här helgen - konsten att göra Gekås i Ullared, älskade det. Precis det jag misstänkte hon skulle göra... Och i någon form av förvirring(?) sa jag att vi kan ta ett längre besök till sommaren. Hur tänkte jag där!? Det måste ha varit vårt möte med Ola-Conny som gjorde det. Ha ha plötsligt så stod han där bara. Folk runt omkring flockades som flugor kring hundskit en varm sommardag och bara stod där och glodde. Helt utan en tanke på att han kanske tyckte det var jobbigt. Jag hade ju tyckt det känts näst intill obehagligt om jag varit omringad av okända personer som bara stirrade. Jag hade i alla fall anständigheten att försiktigt närma mig och be om en bild om det gick bra för honom, vilket det gjorde och sedan gick vi därifrån. När vi en stund senare kom tillbaka för att gå till kassan, var han kvar. Likaså samma personer som fortfaraden stod kvar och stirrade. 
Då det är min sista tid som föräldraledig så är det just nu galet knapert och jag hade en strikt, strikt budget som jag absolut skulle hålla mig till. Inte ett öre över! Ja eller hur... Det gick ju käpp rätt åt skogen. Men det var ju viktiga saker som vi behöver som landade försiktigt i min kundvagn nr 1673. Det var egentligen oundvikligt att det skulle sluta med ett litet längre kvitto än vad det var tänkt från början. Någonstans långt där bak i geniknölen var det liksom redan bestämt...tror jag. 
 
Då vi gjorde hela systerdotter-besöket till en helhelg så blev det även en jakt på pumpor inför den här importerade högtiden som mer och mer går ut på att föräta sig på godis och skrämma slag på äldre personer. Vi lyckades hitta två stycken. Den ena lika tung som dottern är nu och den andra en aning mindre, men ändå jäkligt tung. 
Sonen tyckte ju det här var toppen, att få karva i en pumpa. Det har jag lite frånhållit honom tidigare då jag själv har velat göra det och ingen, I N G E N, har fått gå nära mina pimpade pumpor!
I år frånsade jag mig allt vad karva pumpor heter och innebär och lät barnen ta över den delen. Helt okej då jag kunde dricka kaffe och äta godis i lugn och ro samtidigt som jag övervakade deras knivföring. Inget blodvite i mitt kök, tack! 
De var duktiga. Pumporna blev väldigt fina. Och barnen var nöjda och längtade till det mörknade så de kunde tända sina pumpor. 
Imorse släpptes kursen på Skolverket. Som jag har längtat. De släppte bara 500 platser den här gången och snacka om stress när jag insåg att deras sida låg nere. Tillslut när timmen närmade sig och de öppnade anmälan satt jag med två datorer och min telefon igång, frenetiskt letandes efter någon länk utanför Skolvekets nedlagda sida. Tillslut kom jag på att jag hade sett att de annonserat om kursen via Facebook, så jag knappade snabbt in sidan på telefonen och efter ett klick var jag anmäld och antagen. Så jäkla glad jag blev! Det ska bli kul att få lära mig lite mer om det här "nya" - programmering i skolan. Jag nappar mycket och gärna på allt som har med IKT att göra. Jag kan tyvärr långt ifrån allt, men önskar att jag gjorde det. Jag är nog ändå ganska duktig för jag kan lösa problem som kan uppstå genom att testa mig fram utan att bli rädd för att det kan gå fel. Blir det fel finns det alltid någon annan som kan hjälpa mig. Och inga frågor är dumma! Det mesta löser sig liksom. Fastän perfektionisten i mig säger att jag ska fixa det själv... 
 
Imorgon blir det en heldag på jobb för att förbereda inför måndag. Yes, yes, yes. Är sjukt peppad och laddad och längtar! Ha ha jag kommer ha svårt att somna på söndagkväll för jag kommer vara som ett barn inför julafton!
 
Med det sagt, tjing tjing!
 
/W
Familj Högtid Shopping Utflykt
1 kommentar