Roadtrippin

Wohooo! Äntligen lyckades jag få med mig man och barn på en roadtrip. Min man är lite av en hemmasittare så att det faktum att jag lyckades stuva in honom och barn en hel dag i bilen känns som att jag dragit hem storvinsten. Jag tycker det är kul att köra bil och framförallt utan att ha en GPS igång. Det är ju spännande att se vart man hamnar. Det finns många (för mig) outforskade vägar som leder till små smultronställen. Idag var dock GPS:en förinställd då vi hade siktet inställt på Åhus och de fantastiska Otto-glassarna som är större än störst! Och peppar peppar, det förekom inget gnäll på hela vägen. Frågan om när vi var framme kom dock efter tio minuter, men den var väntad.
Det kuliga med de här glassarna är att när man beställer en strut med två kulor får man fyra kulor. Strutarna görs på plats i kiosken och de är så fruktansvärt goda. Det är värt en timmes bilkörning för den här glassen! Så idag blev den här glassen min lunch. Fullt tillräckligt!
Efter "lunchen" tog vi en tur ner om stranden. Det var som att stiga rakt in i sommaren. I stort sätt vindstilla, solsken och lugna små vågor som lätt dansade in till stranden. 
Sonen utbrast glatt "Det känns som att vi är i Thailand!" Haha nja, inte riktigt! Men skönt var det. Dottern släppte vi lös på stranden och hon måste ju ha tänkt att hon kommit till sandlåde-himmelriket. Hon käkar ju sand till lunch på förskolan så det här var ju toppen... Det knastrade något mellan tänderna på henne där ett tag. Suck!
Lillfia stod länge på stranden och bara tittade på vågorna. Hon pekade på vattnet och var alldeles hänförd där ett tag. 
Efter strandbesöket körde vi inåt land och gjorde ett kaffestopp hemma hos min pappa innan det blev dags för hemfärd. 
Där blev det lite plask och lek innan vi stuvade in oss i bilen igen. Att vatten kan vara så roligt!? Väl hemma fick det sedan bli ett glas rött bland palmerna i min soliga lilla vinhörna. Gött mos med andra ord!
Imorgon blir det korvgrillning på bål hemma hos svärföräldrarna. Var något år sedan sist, så det ser vi fram emot. Hoppas på en torr kväll bara.
 
Nu ska jag ta min övergödda mage och sjunka ner i soffan. Ha en fin kväll!
 
Ciao!
 
/W


Familj Uteplats Utflykt Vin
0 kommentarer